Handelen om ambitie waar te maken

Sinds 2011 is Libië een land zonder leider. Gewapende milities trekken nieuwe grenzen. Het  is onduidelijk wie het land eigenlijk regeert. Afspraken maken op nationaal niveau lukt niet. Het land is onveilig. In dat land zal je leven. Best extreme omstandigheden. Elke dag er iets van maken. Dat gaat door. Op veel verschillende plekken staan mensen op. In hun eigen gemeenschap maken ze het kloppend of beter. Voorzichtig proberen sommigen verbinding tussen gemeenschappen te creëren. Het begin van een coalitie. Maar hoe maak je die werkend? Hoe vestig je die in een land dat zo lang een dictatuur was? Hoe krijg je een Libische coalitie in actie? ‘Klein Libië’ in een zaaltje en dat dan laten werken! Het mag en kan.

“En we vinden allemaal iets van waarde in de vervolgstappen. Want daar gaat het om. Handelen om ambitie waar te maken. Kom tot een actieplan in uitvoering. Elke keer weer. Je doet wat. Je kijkt wat er gebeurt. En je schakelt bij. Een voortdurend proces van inregelen. Wederzijds.”

Andere praktijkvoorbeelden

Kernpunten

Waarin, wanneer en waarom zijn wij samen succesvol? Met onze relaties zijn wij op zoek gegaan naar de kern.

I.

Van mens tot mens in contact. Daar ligt de basis, daar ontstaan mogelijkheden. Niet zomaar een dienst verlenen. Geen lange inkooprondes. Samen staan voor wat we willen bereiken. In een cruciale coalitie. En dat laten groeien.

“Alles begint bij mensen die elkaar tegenkomen. Mensen die elkaar daadwerkelijk zien, iets herkennen, een klik hebben. Het gaat om elkaar op enige manier treffen.  De kwaliteit van die ontmoeting en de verbinding die daar ontstaat, die vormt de basis voor alles wat volgt.”

II.

Volop instappen op wat er voor elkaar moet komen. En wat dat is, vraagt en betekent, daar kijken we samen naar. Want het is essentieel dat het ons wederzijds boeit en uitdaagt. En dat dat zo blijft.

“Een doel is geen punt, maar een ruimte om in rond te lopen.”

III.

Blijven bijsturen. Elke keer weer goed kijken naar de effecten en de volgende stap bepalen. Lessen trekken en vooruit kijken. Zowel flexibel als koersvast.

“Je creëert de ruimte die nodig is om te doen wat belangrijk is niet in theorie. Het bestáát alleen in de praktijk: de ruimte. En dus ga je met een hoofdkantoor, een stuurgroep of een controller in debat. Je staat op voor waar je in gelooft. Altijd en consequent.”

Over ons

Anne-Marie
Brinkman

Voelt en ziet wat er speelt. Gaat daar energiek mee aan de slag. Met aandacht voor samen werken aan resultaat en impact. Ruimte creëren voor de groei van mens en organisatie. Betrokken van begin tot eind. Blijven onderzoeken hoe iedereen en alles tot zijn recht komt. Helder laten zien welke beslissingen voor liggen. En wat de consequenties zijn die we onder ogen moeten zien.

+32 4 71 87 91 39
anne@bureauensemble.com

Douwe Edwin
Buis

Voelt en ziet wat er speelt. Beweegt op wat hij aantreft. Bevraagt om inzicht te creëren. Op een bevlogen manier praktisch. Scherp en direct. Geeft het proces zo vorm dat voortgang, verbinding en excelleren centraal staan. Betrokken bij wat het van mensen vraagt om wat er dan nodig is te realiseren.  Samen onderweg zijn en resultaten neerzetten is zijn doel.

+31 6 53 48 48 77
douwe@bureauensemble.com