In wat je doet laat je zien wie je bent

Een belangrijk project voor Nederland. Investeren in infrastructuur. Hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Nu gaan we het oplossen en concreet maken. Drie bouwbedrijven en Rijkswaterstaat gaan het aan. Vol gas aan de slag. En dan blijkt dat plan en realiteit in de praktijk steeds verder uit elkaar gaan lopen. Het kost véél meer geld dan gedacht. En de planning is onmogelijk om te halen. De spanningen lopen op. Het project ‘danst’ niet meer. De vraag ‘hoe nu verder’ ligt op tafel. Vlak daarnaast die andere vraag: ‘gaan we verder’. De sleutelspelers komen bij elkaar en zetten samen koers. Terwijl samen helemaal niet meer vanzelfsprekend was. Maar het kan.

“Norbert zei altijd: ’In wat je doet laat je zien wie je bent’. En dat gaat dus niet over hoe je fijn slijpt hoe je in een vergadering gaat zitten. Het gaat om wat je voor elkaar krijgt. Daarop sturen. In zaaltjes gaan zitten met andere mensen is dan iets wat op die route best een plek kan krijgen. Maar de hoofdzaak kan het niet zijn.”

Andere praktijkvoorbeelden

Kernpunten

Waarin, wanneer en waarom zijn wij samen succesvol? Met onze relaties zijn wij op zoek gegaan naar de kern.

I.

Van mens tot mens in contact. Daar ligt de basis, daar ontstaan mogelijkheden. Niet zomaar een dienst verlenen. Geen lange inkooprondes. Samen staan voor wat we willen bereiken. In een cruciale coalitie. En dat laten groeien.

“Alles begint bij mensen die elkaar tegenkomen. Mensen die elkaar daadwerkelijk zien, iets herkennen, een klik hebben. Het gaat om elkaar op enige manier treffen.  De kwaliteit van die ontmoeting en de verbinding die daar ontstaat, die vormt de basis voor alles wat volgt.”

II.

Volop instappen op wat er voor elkaar moet komen. En wat dat is, vraagt en betekent, daar kijken we samen naar. Want het is essentieel dat het ons wederzijds boeit en uitdaagt. En dat dat zo blijft.

“Een doel is geen punt, maar een ruimte om in rond te lopen.”

III.

Blijven bijsturen. Elke keer weer goed kijken naar de effecten en de volgende stap bepalen. Lessen trekken en vooruit kijken. Zowel flexibel als koersvast.

“Je creëert de ruimte die nodig is om te doen wat belangrijk is niet in theorie. Het bestáát alleen in de praktijk: de ruimte. En dus ga je met een hoofdkantoor, een stuurgroep of een controller in debat. Je staat op voor waar je in gelooft. Altijd en consequent.”

Over ons

Anne-Marie
Brinkman

Voelt en ziet wat er speelt. Gaat daar energiek mee aan de slag. Met aandacht voor samen werken aan resultaat en impact. Ruimte creëren voor de groei van mens en organisatie. Betrokken van begin tot eind. Blijven onderzoeken hoe iedereen en alles tot zijn recht komt. Helder laten zien welke beslissingen voor liggen. En wat de consequenties zijn die we onder ogen moeten zien.

+32 4 71 87 91 39
anne@bureauensemble.com

Douwe Edwin
Buis

Voelt en ziet wat er speelt. Beweegt op wat hij aantreft. Bevraagt om inzicht te creëren. Op een bevlogen manier praktisch. Scherp en direct. Geeft het proces zo vorm dat voortgang, verbinding en excelleren centraal staan. Betrokken bij wat het van mensen vraagt om wat er dan nodig is te realiseren.  Samen onderweg zijn en resultaten neerzetten is zijn doel.

+31 6 53 48 48 77
douwe@bureauensemble.com